Warszawa, październik 2020Informacja prasowaZmiany klimatu to problem nie tylko przyszłych pokoleńW marcu tego roku Europejska Agencja Kosmiczna poinformowała, że lód na Grenlandii i Antarktyce topnieje 6-krotnie szybciej niż
Informacja prasowa27 listopada 2017 r.Polskie zwyczaje świąteczne – czego nie znajdziemy u naszych sąsiadów?Kolacja wigilijna w rodzinnym gronie, uroczysty obiad w restauracji czy posiłek spożywany po powrocie z pasterki? Zw
POLSKIE PIWA DOMOWE NA MEDALPiwowarstwo domowe w Polsce dynamicznie się rozwija i zyskuje coraz większą popularność. Szacuje się, że w naszym kraju warzeniem piwa hobbystycznie zajmuje się nawet ponad 10 tys. osób. Co roku or
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych ziemniak�
Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po
Idealny na święta barszcz babci Aurelii!Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. Barsz
Informacja prasowaPoznań, 5 lutego 2018 r.Orientalna tarta – pomysł na smaczny obiad oraz kolacjęW wielu restauracjach coraz popularniejsze stają się nie tylko tarty na słodko, ale przede wszystkim na słono – w wersji wyt
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
Informacja Prasowa AlmetteMaj 2017Smaki Sezonu Almette100% naturalnych składników! 100% przyjemności! Trend „ogrodniczy” z roku na rok staje się coraz popularniejszy. Na każdym kroku widać duże zainteresowanie tworzeniem
Informacja prasowaPoznań, 18 kwietnia 2018 r.Mimo tego, że to jeszcze nie sezon na nasze ulubione owoce, to i tak możemy przygotować pyszne ciastka i desery, na przykład z wykorzystaniem wiśni. Wystarczy użyć tych ze słoika.