HOTELE GRUPY ACCOR I ORBIS ZEBRAŁY PONAD 10 000 KSIĄŻEK DLA DZIECI!Hotele Grupy Accor i Orbis, w ramach obchodów Dnia Dziecka zaangażowały się w ogólnopolską akcję „Wielka Zbiórka Książek” Fundacji Zaczytani.org. Zgod
Informacja prasowa,Poznań, 7 marca 2018 r.Dorosły człowiek powinien dostarczać swojemu organizmowi 2-2,5 l płynów dziennie. Przedział ten zmienia się w zależności od płci, poziomu aktywności fizycznej czy stanu zdrowia. J
Informacja prasowa Bracia SadownicyMaj 2019 r.Nowe warianty Musującego Jabłko Braci Sadowników na wiosnę i latoZdrowe napoje na bazie soku jabłkowego z dodatkiem mięty ogrodowej lub cytrynyDo rodziny „Musującego Jabłka”
Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec)• 1 łyżka ziół prowansalskich• ¼ łyżeczki śwież
Informacja prasowa Londyn, 31 stycznia 2018Najnowsze brytyjskie badanie ufundowane przez California Prune Board, opublikowane w tym miesiącu , um
„Extra Szkolna Stołówka”Oto zwycięzcy! Już wkrótce remonty szkolnych stołówekProgram „Extra Szkolna Stołówka” dobiegł końca. W konkursie, który towarzyszył programowi, pięć szkół z całej Polski wygrało remo
Informacja prasowaPoznań, 20 listopada 2017 r. Herbaciane wierzenia i przesądy – jak wróżyć z fusów?Andrzejki to wyjątkowe święto, które zwyczajowo obchodzone jest w wigilię dnia świętego Andrzeja, czyli w noc z 2
Informacja prasowaJesień to pora szczególnie trudna dla odporności. Wiatr i deszcz sprawiają, że organizm, zwłaszcza ten dziecięcy, jest bardziej podatny na przemarznięcie. Z kolei brak słońca odpowiedzialny jest za braki wi
5 warzyw z największą ilością potasuPotas jest jednym z głównych elektrolitów obecnych w naszych komórkach. Do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, mięśni czy serca – dorosła osoba potrzebuje 4700 mg tego pi
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SALTIMBOCCA Składniki:800 g plasterków cielęciny180 g prosciutto crudo50 g masła100 g wytrawnego wina Marsala10 g mię