Żywienie

Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut

Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut
Warszawa, 12 sierpnia 2019 r. Informacja prasowa Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut Weekend to czas, kiedy możemy pozwolić sobie na małe

Warszawa, 12 sierpnia 2019 r.
Informacja prasowa

Desery, których wykonanie nie zajmie więcej niż 30 minut
Weekend to czas, kiedy możemy pozwolić sobie na małe rozrywki, wypady za miasto czy zwyczajne leniuchowanie na kanapie przed telewizorem, zapominając o natłoku obowiązków dnia codziennego. Dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego, ale nie chcą spędzić „całego dnia” w kuchni, marka Delecta zdradza przepisy na kilka bardzo szybkich deserów.

Nie masz ochoty tracić czasu na siedzenie w weekend w kuchni, aczkolwiek z przyjemnością zjadłabyś jakiś pyszny, słodki deser? Nachodzą Cię myśli czy nie lepiej kupić gotowe słodkości? Nie musisz tego robić! Mamy dla Ciebie propozycje deserów, które zrobisz w mniej niż 30 minut! Brzmi nieprawdopodobnie? A jednak!

Deser Tiramisu z mascarpino
Składniki:
• 250 g serka mascarpone
• 1 opakowanie Mascarpino – mix do mascarpone Delecta
• Okrągłe biszkopty
• Filiżanka zaparzonego espresso
• 30 ml amaretto
• 175 ml zimnego mleka
• 4 płaskie łyżki kakao
Tiramisu to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Sprawdzi się świetnie w okresie letnim, ponieważ nie wymaga nawet pieczenia. Jak go przygotować? To proste!
Na początek miksujemy mix do mascarpino z serkiem mascarpone i mlekiem. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Następnie mieszamy espresso z likierem amaretto. Po dokładnym wymieszaniu czas na biszkopty, które zanurzamy we wzmocnionym espresso i układamy na kremie. Posypujemy całość kakao i nakładamy kolejne warstwy, aż do wyczerpania składników.
Prawda, że mało skomplikowane? Smacznego!

Kokosowy deser jaglany na herbatnikach z musem pomarańczowym
Składniki:
• 1 opakowanie budyniu jaglanego smak waniliowy Delecta
• 500 ml mleka
• 30 g cukru
• 2 pomarańcze
• 5 łyżek mąki kokosowej lub wiórków kokosowych Bakalland
• 25 g cukru
• 8 herbatników
• garść pistacji Bakalland
Masz ochotę na powiew świeżości? W takim wypadku połączenie słodkości z lekkim pomarańczowym musem z pewnością przypadnie Ci do gustu. Przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, tak więc do dzieła!
Na początek kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczka. Następnie przygotowujemy budyń jaglany według instrukcji na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (mogą być też wiórki). Nakładamy masę na pokruszone herbatniki. Kiedy już to zrobimy, pora zabrać się za pomarańcze – filetujemy je i dusimy około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Pamiętajmy, aby ich nie mieszać! Następnie blendujemy je, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
Ten szybki i prosty w przygotowaniu deser zadowoli każdego łasucha. 😊

A to już wiesz?  Nic zbędnego. Kuchnia dla czystożerców, czyli dla kogo?

Kule z popcornu
Składniki:
• popcorn maślany Bakalland
• migdały
• posypki Delecta
• 1 opakowanie białych pianek
• 30 g masła
To jest dopiero łatwy i szybki do zrobienia przepis! To świetny pomysł na wieczór filmowy na kanapie lub na spotkanie ze znajomymi. Wystarczy uprażyć popcorn w mikrofalówce, a migdały na suchej patelni. Następnie siekamy je na drobne kawałeczki i rozkładamy je razem z popcornem i posypką na blaszce. Pianki mieszamy z masłem w rondlu na małym ogniu i topimy do uzyskania gładkiego płynu. Gotową miksturą zalewamy popcorn z dodatkami i formujemy szybko w kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Na koniec kule odstawiamy do wystygnięcia, a po wszystkim delektujemy się ich niesamowitym smakiem.

Jeśli jesteście ciekawi innych mało pracochłonnych deserów, to koniecznie zajrzyjcie na www.delektujemy.pl.
Dodatkowe informacje:

Delecta to marka spożywcza z wieloletnią tradycją, ciesząca się zaufaniem konsumentów, ceniona za szczerość, autentyczność i wysoką jakość oferowanych produktów. Choć firma w zeszłym roku obchodziła 25-lecie swojego istnienia, to jej tradycja sięga aż 1816 roku. Marka oferuje konsumentom szeroki wybór deserów, mieszanek, przypraw oraz dodatków do domowego wypieku ciast. W portfelu producenta znaleźć można również markę Anatol – niskoprzetworzoną, zbożową kawę ekspresową w saszetkach, a także zupy w proszku, w tradycyjnych polskich smakach. Firma stale rozszerza swój asortyment, dopasowując go do dynamicznie zmieniających się upodobań klientów. Dbałość o doskonały smak oraz czysty skład, to motto, przyświecające wszystkim produktom marki. Delecta od 2015 roku wchodzi w skład grupy kapitałowej Bakalland.

Więcej informacji na stronie: www.delecta.pl

Ciekawe przepisy na ciasta i desery można znaleźć tutaj: www.delektujemy.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy